RancakDiSitu now moved to www.rancakdisitu.com

Hi readers and viewers, we at RancakDiSitu are glad to announce that this blog are now moved to www.rancakdisitu.com or also officially known as "RancakDiSitu V.2"

Kepada semua pengunjung, kami di RancakDiSitu dengan rasa bangga dan sukacita ingin memaklumkan blog ini telah berpindah ke www.rancakdisitu.com atau dengan rasminya dikenali dengan "RancakDiSitu V.2"



Salam Sejahtera kepada semua pengunjung-pengunjung RancakDiSitu.

Mulai 26 Oktober 2009, semua tulisan-tulisan di RancakDiSitu telah dibuat di alamat URL baru kami: http://www.rancakdisitu.com . Ini adalah URL tetap setelah manyaksikan pengunjung seramai lebih dari 23,000 (Dua Puluh Tiga Ribu) orang semenjak 24 May 2008. Blog ini telah mendapat banyak perhatian dah telah menjadi panduan atau rujukan untuk pengguna-pengguna internet. Kami mendapati ramai yang memasuki blog ini melalui Google, Yahoo dan search engine yang lain dan ada yang meletakkan link blog RancakDiSitu di blog atau website mereka. Ini adalah berita gembira untuk kami.

Sehingga 31 Oktober 2009, proses pemindahan sedang dijalankan. Walaubagaimanapun, semua pos-pos terbaru dan yang telah ada di blogspot, akan berada di http://www.rancakdisitu.com  mulai 26 Oktober 2009. Mulai 1 November 2009, http://www.rancakdisitu.com akan digunakan secara rasminya.

Terima kasih kepada ahli-ahli rancakdisitu yang lain Epi, WanC, Nicham, Ah Meng, Matpit, dan juga Godfather yang memberi sokongan terhadap blog ni.

Terima Kasih kepada Matpit yang mencadangkan idea membuat blog bertujuan untuk sentiasa berhubung sesama ahli RancakDiSitu.

Cerita lanjut mengenai kami:

http://rancakdisitu.blogspot.com/2009/05/rancakdisitu-blog-after-365-days.html


****************************************************************************


Good Day to all RancakDiSitu visitors.

Beginning 26th October 2009, all postings in RancakDisitu will be at our new URL: http://www.rancakdisitu.com . This will be our permenant URL as the visitors are now raeched 23,000 (Twenty Three Thousand) since 24th May 2008. This blog has been the guidance and reference for many users in the internet. We found people coming in from Google, Yahoo and other search engines and also put a link of this blog in thier blog or website too. This is a great news to us.

Until of 31st October 2009, the migration process is taking place. However, all latest and previous posts in blogspot will be in http://www.rancakdisitu.com since 26th October 2009. After 1st November 2009, http://www.rancakdisitu.com will be officially launch.

Thank you to other RancakDiSitu members: Epi, WanC, Nicham, Ah Meng, Matpit, and Godfather who are always supporting this blog.

Special Thanks to Matpit, the one who suggest to create a blog just to keep in touch among the RancakDiSitu members.

More about us:

http://rancakdisitu.blogspot.com/2009/05/rancakdisitu-blog-after-365-days.html


################################################# yang melakukan post terakhir di http://rancakdisitu.blogspot.com the one doing final post in http://rancakdisitu.blogspot.com -- microprocessor -- #################################################

June 4, 2008

Job hunter...

tadi agilent penang call aku nak tanya status aku. HR officer tu kata, dia akan forwardkan resume aku ke manager yang berkenaan. manager apa aku tak tau. skang ni aku tgh tgu call dari motorola. shud be depa call by this week. latest by friday nak set date. tgu n doa ja la ni.. la ni, intel, motorola n agilent dalam list. doa doa doa n tgu... skang aku nak tanya, mana satu korang rasa best, jadi enginneer yang gaji RM2500 sebulan, yang saudara mara kita kata "anak dia tu engineer" atau keja sendiri yang gaji RM5000 tapi tak professional (design n jual web page dari rumah?) -------edit------ saya lupa tulis nama sana --microprocessor-- ------------------

4 Comments:

RancakDiSitu said...

Epi/Matpit/Apesal..aku taktau sape...korang tak tulis name..haha...ko nk keje yg senang ke susah?kalo rase nk sakit2 kepala...tak payah la jadi engineer..keje sendiri cam bes jgk..ko leh make sure ke leh dpt RM5K /month tu..pada pendapatan aku......baik ko wat fulltime keje2 cam aku ni..(kunun2 lepak)..pastu partime keje sendiri..kalo ko nk buat keje sendiri ngn income RM5k tu aku pon nk join jgk...weekend aku turun sane..hahaha...tak payah la aku nk join recruitment...dah le minyak mahal skrg nih..ampeh...

extra: Tmpt aku ade awek intern baru yg cun..aku nk g kaco...hahaha

RancakDiSitu said...
This comment has been removed by the author.
RancakDiSitu said...

weh, sapa kah gerangan yang mengkomen diatas? hang pun tak tulis nama... yang pasti hang bukan epi, matpit or microprocessor! hahaha buat keja apa bleh dpt RM5K?

----edit---
tulis nama--

---microprocessor---

nicham said...

aku tau sape tu.. mr HR kite la.. sape lagi. hahaha...