RancakDiSitu now moved to www.rancakdisitu.com

Hi readers and viewers, we at RancakDiSitu are glad to announce that this blog are now moved to www.rancakdisitu.com or also officially known as "RancakDiSitu V.2"

Kepada semua pengunjung, kami di RancakDiSitu dengan rasa bangga dan sukacita ingin memaklumkan blog ini telah berpindah ke www.rancakdisitu.com atau dengan rasminya dikenali dengan "RancakDiSitu V.2"



Salam Sejahtera kepada semua pengunjung-pengunjung RancakDiSitu.

Mulai 26 Oktober 2009, semua tulisan-tulisan di RancakDiSitu telah dibuat di alamat URL baru kami: http://www.rancakdisitu.com . Ini adalah URL tetap setelah manyaksikan pengunjung seramai lebih dari 23,000 (Dua Puluh Tiga Ribu) orang semenjak 24 May 2008. Blog ini telah mendapat banyak perhatian dah telah menjadi panduan atau rujukan untuk pengguna-pengguna internet. Kami mendapati ramai yang memasuki blog ini melalui Google, Yahoo dan search engine yang lain dan ada yang meletakkan link blog RancakDiSitu di blog atau website mereka. Ini adalah berita gembira untuk kami.

Sehingga 31 Oktober 2009, proses pemindahan sedang dijalankan. Walaubagaimanapun, semua pos-pos terbaru dan yang telah ada di blogspot, akan berada di http://www.rancakdisitu.com  mulai 26 Oktober 2009. Mulai 1 November 2009, http://www.rancakdisitu.com akan digunakan secara rasminya.

Terima kasih kepada ahli-ahli rancakdisitu yang lain Epi, WanC, Nicham, Ah Meng, Matpit, dan juga Godfather yang memberi sokongan terhadap blog ni.

Terima Kasih kepada Matpit yang mencadangkan idea membuat blog bertujuan untuk sentiasa berhubung sesama ahli RancakDiSitu.

Cerita lanjut mengenai kami:

http://rancakdisitu.blogspot.com/2009/05/rancakdisitu-blog-after-365-days.html


****************************************************************************


Good Day to all RancakDiSitu visitors.

Beginning 26th October 2009, all postings in RancakDisitu will be at our new URL: http://www.rancakdisitu.com . This will be our permenant URL as the visitors are now raeched 23,000 (Twenty Three Thousand) since 24th May 2008. This blog has been the guidance and reference for many users in the internet. We found people coming in from Google, Yahoo and other search engines and also put a link of this blog in thier blog or website too. This is a great news to us.

Until of 31st October 2009, the migration process is taking place. However, all latest and previous posts in blogspot will be in http://www.rancakdisitu.com since 26th October 2009. After 1st November 2009, http://www.rancakdisitu.com will be officially launch.

Thank you to other RancakDiSitu members: Epi, WanC, Nicham, Ah Meng, Matpit, and Godfather who are always supporting this blog.

Special Thanks to Matpit, the one who suggest to create a blog just to keep in touch among the RancakDiSitu members.

More about us:

http://rancakdisitu.blogspot.com/2009/05/rancakdisitu-blog-after-365-days.html


################################################# yang melakukan post terakhir di http://rancakdisitu.blogspot.com the one doing final post in http://rancakdisitu.blogspot.com -- microprocessor -- #################################################

May 24, 2008

Inilah blog kami

Hah.. hari ni secara rasmi nya.. tepat jam 3.37 pagi sabtu 24 May 2008 "rancakdisitu" telah wujud di muka bumi ini... ini lah malam dan pagi terakhir kami sebagai student UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS setelah 3 tahun berhempas pulas.. pecah kepale.. pecah perut... semuanya kami dapat tepis.... dan inilah saat yg dinantikan utk bergelar graduan... dulu dah 3 tahun dengan diploma.. dah lepas jugak.. kali ni dgn degree pon dah lepas jgak... paper pon.. tujuan asal blog ini just nak keep in touch antara kami kami yg agak2 hebat jugak lah.. so nanti kan lah.. post2 dari kami... update dari mase ke semase... ok tu je la utk post yg pertama ni.... for semua blogger2 kat luar sana.. dont hesitate kongsi2 pengalaman dgn kami.. chow.. -matpit-

4 Comments:

RancakDiSitu said...

tahniah dengan wujud nya blog nie dan dpt mengeratkan lagi ukhwah..

nicham said...

boh lupa update blog tok ktkorg! keep on blogging and inform us about whats happening around you guys as we do really want to know! kami memang shuke jage tepi kain korg! hehehe =p

Sibudak said...
This comment has been removed by the author.
Sibudak said...

Salam..
kehadapan geng2 jujur yg aku..
KASEHI..SAYANGI..CHENTAI..N YG BAKAL AKU RINDUI!!

sepanjang kite knal kt utp ni mcm2 kenangan yg aku xleh lupe ngn korg..
ngn korg la aku leh gediq2..walaupun kadang2 gediq aku tu leh wt korg nyampah..meluat..muntah darah..tp aku tetap nk gediq gak ngn korg..sbb ngn korg la aku leh jd sape diri aku..

IZUAN

antara geng2 jujur yg ensem2 ni..1st skali aku knal ngn dak wan..mase tu aku cam muke innocent dier sbb mase eduCam dier segrup ngn mber aku, nabil..start pd tego2 tu kitorg segrup tuk SE..start dr ctu le kesah pershabatan ktorg bmule..dr izuan gak le aku knal geng2 jujur yg lain..ko nk kawen nnt wajib jemput aku..klu ko xjmput..abes aku gegarkn majlis kawen ko nnt..n..jaga cik ct tu leklok..aku doa korang kekal bahgie smpi bile2...amiinn..

RAHIM

aku ngn rahim ni knl mase sem 1..mase tu aku salu pgil dier ABAH..memule tu aku xreti sgt nk cmpo ngn dier sbb muke dak rahim ni biar lg blagak sombong..muke nk bajet kewl je..aku nk tego pn agk segan2..puas aku wt muke kiut dpn dier..tp hurrmm..harapan je! klu nk mntk dier tego aku dlu..kem slm ar..bile da 1 grup mase ITPM bau le tau yg rahim sebnanye xsombong lgsg..cume kdg2 je kate2 gurauan dier tu agk menusuk kalbu n naluri..tp aku bkn kesah pn..ala..aku kn org melake..hati gua kebal beb! smpi skunk aku berterime kaseh kt ko sbb wt study grup tuk ES dlu..btul2 byk tlg aku..ko esok2 klu da jd YB..jgn lupe msuk minang aku ye..arahan wajib tau ni..haha!!

FIRDAUS

aku knal dak epi mase sem 1..penah 1 grup mase projek HCI..klo korg nk tau..SUMPAH!! aku takot gile ngn dier tym tu..muke siyes je..pastu xmau bcakap ngn aku..menci btol! asek2 nk cakap ngn anis je..hahaha..da dier diam..aku pn diam je ar..tp skunk bile da knl btul..baru aku tau dier cmne..kdg2 ade gak sumtin2 bende yg dier share ngn aku..bab2 mggatal n mggediq je ar baru nk share..haha..aku doakn 1 hari ko akn jmpe sorg ppuan solehah yg btul2 sygkn ko..ko pn doa2 le 1 hari aku brubah jd ppuan solehah..mne le tau..ppuan solehah yg ko jumpe nnt ialah ELNADIA ABD RAHIM..hahahahhahahaa...

HAFIZ aka CAWAN

haa..mat pit yg paling gebu aku penah jmpe..haha!! start rapat ngn cawan dr sem 3? ke 4 kot..dier ni mne2 kite lepak kite sume mmg boley gelak kentut berdarah klu dier ade same..bunyik dier gelak pn da leh wt aku jd ppuan mereng sbb gelak tnpa sbb..pastu dier suke blagak cm org bongok2...tp rupe2nye pandai!! dier kuat tido dlm cls..suke suki je nk lentok depan Aji Nabi..aku ade simpan pic candid ko tido dlm kls..hahhaa..esok2 ko kawen..aku print besau2 n frame kn wt hadiah kawen nnt..

AFDZAL

ade antara kite yg tau..dulu aku pgil dier ni "apesal"..ntah apesal ar muke dier asek nk bengis je..mule2 dlu 1 cls ngn afdzal mse amek IP..ktorg dlm lab yg same..yg wt aku hangen dier dok tego maya je.."hai maya.." tu je la ayat dier tiap kli jmpe maya..weh apesal..ko xnmpk aku ke??budak ppuan yg kiut2..cumel2..yg sweet2...yg salu jln ngn maya tu..last2 bile da knl rapat ngn dier baru aku tau..AFDZAL ni boleh SENYUM+GELAK rupenye..syabas!!!!

AZIZ

slame yg aku knal dier ni...aziz xpenah sombong ngn aku..klu betembung je msti tego..so korg contohi la budak ketot sorg ni..haha..yg aku tau die ni suke gelak tanpa diduga..aleh2 je..yg xlawak pn dier rase lawak..hmm..xde byk yg aku leh cite psal dier sbb dier xsalu join lepaking same2..wut so ever pn..GOOD LUCK AZIZ!

FIZI

fizi ni agak sengal..puas aku ngorat dier..tp ape yg aku dpt???? dok sengeh je kt aku..aku baling ibu kucing yg bru pas bsalin kang bru ko tau..hahahhaa..cm aku brani je ek..dier xbcakap sgt ngn aku..so..aku xreti nk cite psal ape..mybe sbb aku ni hyper gediq sgt kot..so..bg org2 yg cm fizi..dorg xtau nk handle gne gear brape..hahha..

last but not least NIZAM

weh...aku still utang ko SR choc indulgence..hahahaa..ntah bile nk claim pn xtau..tenkiu tlg recover file2 FYP aku..slame yg aku knl dak nizam ni..yg aku tau nizam ni baek..creative..suke amek pic candid..gelak dier berterabur n xtentu arah..hahaha..tp maintain kiut..ni aku nk puji ni..klu ko nk tau ko sebnanye photogenic..lg pe ek..haaa..aku baru tau smlm (230408) yg nizam xreti mkn pedas2..haha..so..sape2 nk wt majlis kawen korg nnt jgn le wat lauk2 yg pedas2..cian kt nizam ni nnt..nizam..ko esok2 klu nk kawen kt sarawak tu ko jemput aku tau..ko pos kad kawen n tiket kapal terbang MAS pergi & balik skali tau..nnt aku bg alamat..hahaha..

sekian,
-elnadia-